Представники Житомирської політехніки взяли участь у практичному семінарі-тренінгу від ОБСЄ

Shares

Представники Житомирської політехніки, а саме завідувач кафедри екології та природоохоронних технологій, д.т.н., професор Пацева Ірина, доктор філософії, доцент Устименко Володимир, аспірантки Рибак Оксана та Нонік Людмила брали участь у практичному семінарі-тренінгу з громадськими інспекторами з охорони довкілля в межах Проєкту «Екологічний моніторинг наслідків війни проти України та стратегія відновлення», організованим ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва в Європі) в Закарпатській області 14-15 жовтня 2024 року.

Метою семінару-тренінгу було привернення уваги науковців, представників територіальних громад та інших небайдужих громадян до проблем навколишнього середовища.

Програма передбачала висвітлення основ роботи громадських інспекторів, волонтерів та активістів, які зацікавленні у збереженні та відновленні довкілля України, з зазначенням, що входить до обов’язків громадського інспектора – повноваження, відповідальність, обов’язки.

Під час практичного семінару-тренінгу учасники дізналися про види екологічної шкоди, які відносяться до повноважень Держекоінспекції, методи та способи її виявлення. Спікерами були продемонстровані приклади фіксації випадків екологічної шкоди та наведені приклади усунення або зменшення її впливу.

На локаціях, під час проведення практичних занять в блоці «симуляційні вправи», в учасники ознайомилися з прикладами легальної та нелегальної вирубки лісів, на основі чого вони потім складали протоколи про адміністративне правопорушення.

Під час обговорень дізналися про особисті практичні кейси активних учасників збереження довкілля, що в майбутньому може стати неабияким досвідом в подальшому прагненні громадськості до захисту та відновлення природи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */