Візит студентів Житомирської політехніки до Головного управління ДСНС України в Житомирський області

Shares

16 жовтня в межах вивчення дисциплін: «Безпека життєдіяльності, охорона праці та цивільний захист» й «Аналіз та оцінка надзвичайних ситуацій» студенти спеціальностей: 103 «Науки про Землю», 201 «Агрономія» разом із викладачами відвідали виставку Головного управління ДСНС України в Житомирський області.

Завідувач виставки – Мазуркевич Володимир Анатолійович, розповів студентам про діяльність Державної служби з надзвичайних ситуацій в мирний та воєнний час. Слухачі ознайомилися з надзвичайними ситуаціями природного та техногенного характеру, які найчастіше трапляються в Україні та з якими працюють фахівці служби. Значну увагу приділили пожежній небезпеці, прояви якої в період воєнного стану стали постійними та набули значно більших масштабів практично на всій території країни.

Розмінування територій та поводження з вибухонебезпечними предметами – ще один важливий напрям діяльності служби. Це, в свою чергу сприяє, відновленню територій та їх поверненню до безпечної господарської діяльності, що є важливим етапом управління земельними ресурсами, їх раціонального використання та продовольчої безпеки загалом.

Окрему увагу приділили таким масштабним природним небезпекам як повені, ліквідацією наслідків яких також займаються фахівці ДСНС. Масштабні вирубування лісів, утримання гідротехнічних споруд у неналежному стані, сприяє виникненню надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру. Сильні потоки води під час повені можуть викликати ерозію ґрунтів, знижуючи їх родючість і порушуючи агрономічні умови для вирощування культур. Ризик виникнення повеней часто викликають необхідність у більш ефективному управлінні водними ресурсами, зокрема через будівництво дамб, водосховищ та інших інженерних споруд для контролю водного потоку.

Дякуємо Володимиру Анатолійовичу за змістовну та цікаву інформацію, яка дозволяє розкрити напрямки діяльності з управління земельними, водними і продовольчими ресурсами пов’язаними з надзвичайними ситуаціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */