Візит Міністра освіти та науки Естонії Крістіни Каллас до Житомирської політехніки!

Shares

З офіційним візитом до Державного університету «Житомирська політехніка» завітала естонська делегація на чолі з Міністром освіти та науки Естонії Крістіною Каллас (Minister of Education and Research Kristina Kallas). Також ми раді були вітати в університеті заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, першого заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталію Остапченко, директора Департаменту освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації Наталію Осипович та всіх гостей, які сьогодні вперше відкрили для себе Житомирську політехніку або знову завітали до нас, щоб побачити, як крок за кроком змінюється університет.

Традиційно ми представили гостям освітньо-наукове середовище університету, матеріально-технічну базу, проєкт «Цифровий університет», потенціал нашого Інноваційного хабу та міждисциплінарних лабораторій. Також ми познайомили гостей із нашими викладачами та студентами. Огляд університету супроводжувався активними питаннями/відповідями та жвавою дискусією.
Варто відзначити, що багаторічний досвід співпраці з Естонською Республікою є надзвичайно цінним для нас. Ми високо цінуємо наше надійне партнерство та впевнені, що з роками лише розширюватимемо наші спільні напрями діяльності. Вже сьогодні реалізовано такі види співпраці:
  • візити до університету посадовців державного рівня. Ми пишаємося, що в університеті відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас;
  • підписання меморандуму про співпрацю з Талліннським технічним університетом;
  • передача пасажирського автобуса для Житомирської політехніки від Естонської Республіки;
  • вручення Міністру закордонних справ Естонії Урмасу Реінсалу диплома Почесного доктора Житомирської політехніки;
  • участь делегації Верховної Ради України та представників Житомирської області, зокрема університету, у 2-му Форумі з відновлення Житомирщини (Естонія);
  • залученість фахівців Житомирської політехніки до проєкту Renovating Homes of Zhytomyr за підтримки ESTEV;
  • подача спільного проєкту за грантовою програмою Європейського Союзу «Life» – LIFE REN-U, «Beacon of Prefabricated Renovation for Rebuilding Ukraine»;
  • спільна робота над подачею проєкту Erasmus+/KA2 – Capacity Building in Higher Education (CBHE), магістерська програма з будівництва.

Дякуємо шановній Міністру освіти та науки Естонії Крістині Каллас та її команді за візит до Житомирської політехніки. Продовжуємо розвиток співпраці в освітньо-науковій сфері. Висловлюємо вдячність за позитивну оцінку роботи університетської команди заступнику Міністра освіти і науки України Михайлу Винницькому, що надихає та надає поштовх для подальших дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */