Студентська кібербезпекова команда Житомирської політехніки – призер українсько-японського CTF-змагання

Shares

1–2 жовтня 2024 року відбулися спільні українсько-японські кібербезпекові змагання у форматі CTF (Capture The Flag), які були спрямовані на підвищення рівня знань із кібербезпеки молодих фахівців. Вони були організовані та проведені Міністерством цифрової трансформації разом з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України у співпраці з Міністерством внутрішніх справ і комунікацій Японії. Адміністративний та технічний супровід змагань взяла на себе японська сторона.

Перед початком змагань перед учасниками виступили представники урядів Японії та України, а саме:

  • Такуо Імаґава, Заступник Міністра з координації політики Міністерства внутрішніх справ і комунікацій Японії
  • Валерія Іонан, Заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції

Серед запрошених експертів були провідні японські фахівці:

  • Такаші Касубучі, Керівник відділу безпеки NTT West Japan, організатор безпекової спільноти WEST-SEC
  • Сатокі Цуджі, Інженер із питань безпеки, Ricerca Security Inc.

Участь у змаганнях взяли 100 команд, у кожній з яких було 3 учасники.  Команди протягом двох годин мали розв’язати 35 завдань за категоріями: Web, Artificial Intelligence (AI), Forensics, Reverse Engineering, Crypto, Misc, OSINT, Network та Brain Training.

Від Житомирської політехніки участь у змаганні взяли дві команди, які складалися зі студентів, що навчаються на університетських освітніх програмах  «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека».

За результатами змагань переможцями стали 8 команд, 4 з них – з України. Зі значним відривом українські команди очолили рейтинг переможців.

Перша команда Житомирської політехніки увійшла до визначеної організаторами вісімки переможців змагань, зайнявши підсумкове 7 місце. Інша команда у підсумковому рейтингу посіла 12 місце, що теж є гарним результатом.

Найщиріші вітання командам з чудовим результатом. Наснаги, наполегливості та успіхів у подальших змаганнях та професійній діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */