Екскурсія Житомиром для студентів Житомирської політехніки

Shares

2 жовтня 2024 року студенти груп ЗУ-1, ЗУ-2 та ЖР-1 факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя відвідали одну з найстаріших частин Житомира – Замкову гору. Екскурсія, яку проводила доцентка кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій, кандидатка історичних наук Юлія Сергіївна Кондратюк, показала студентам витоки заснування міста та основні історичні етапи його розвитку.

Крім того, студенти відвідали Житомирський обласний краєзнавчий музей, де їм провели екскурсію по картинній галереї, на якій були представлені полотна місцевих житомирських митців, починаючи з другої половини ХVІІІ століття і завершуючи сучасниками. Вони також ознайомилися з виставкою етнографічних експонатів нашого краю та експозицією – «Природа Житомирщини». По завершенню огляду музейних виставок студенти поділилися своїми враженнями, які були позитивними і висловили побажання щодо відвідання інших культурних закладів Житомира.

Олександра Сова: 

«Житомирський краєзнавчий музей – це місце, де історія та культура оживають в інтерактивній та захопливій формі. Як журналістка, я не можу не відмітити унікальну атмосферу цього закладу, яка захоплює з перших кроків. Варто також відзначити професіоналізм екскурсовода Наталії Іванівни Горай, яка з натхненням і любов’ю до своєї справи розповідала про кожен куточок музею. Її історії оживляли артефакти та робили їх близькими й зрозумілими кожному відвідувачу. Загалом, Житомирський краєзнавчий музей – це не просто місце для вивчення історії, це справжня подорож у часі та просторі по нашому краю, яка залишає глибокі враження та бажання повернутися сюди знову». 

Сидорчук Артем: 

«Якщо оцінювати всю екскурсію, то найбільше за все вразили сірі картини, на яких зображені села та люди у скрутний час (особливо врізався в памʼять портрет військового з великими та пишними вусами, що кутиками опустилися, ніби символічно вказуючи на опущені руки у складній ситуації). Особливо сильно затримали погляд картини митців кінця XVIІІ – початку ХІХ століть”, своєю гладкістю текстури нанесення фарби та деталізацією обличь, зображених персон». 

У реаліях сьогодення подібні заходи мають велике значення та користь для молоді. Саме історія допомагає критично осмислювати і розуміти, які принципи потрібно відстоювати. І зараз, в складних реаліях нашого буття – це вкрай важливо для наших студентів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */