Представники Житомирської політехніки на форумі «Конструктивна журналістика: як створювати журналістські матеріали, які допомагають людям»

Shares

26-27 вересня 2024 року доцент кафедри філософсько-історичних студій та масових-комунікацій Ольга Гордійчук та студентка спеціальності 061 «Журналістика» Катерина Чмут взяли участь у воркшопі «Конструктивна журналістика: як створювати журналістські матеріали, які допомагають людям». Форум, організований Чеською громадською організацією «Асоціація з міжнародних питань», зібрав студентів та викладачів закладів вищої освіти з усієї України.

Лектор воркшопу – Віктор Пічугін, директор з розвитку, журналіст медіагрупи «Накипіло» і тренер Академії Deutsche Wellе, що більше п’яти років працює в жанрі журналістики рішень, у дводенному воркшопі ділився досвідом про те, чому формат solution journalism актуальний у світі, особливо у країнах, де переважають негативні новини.

Протягом двох днів учасники воркшопу дізналися особливості журналістики рішень, чому вона важлива і як вона відрізняється від традиційної журналістики; як знаходити рішення та писати про них; як уникати упереджень та бути точним у висвітленні рішень; як розробити власну історію і отримати увагу аудиторії.

 «Тема конструктивної журналістики у час війни актуальна як ніколи. Безперечно, це був крутий та цікавий досвід. Під пильністю Віктора Пічугіна мали змогу протягом двох днів практикуваии навички журналістики рішень, дискутувати про багато турбуючих та актуальних проблемам, а також проектували подальший план дій певних ситуацій. Атмосфера, організатори та учасники були надзвичайно прекрасні. Мені цікаво було переймати досвід колег. Вдячна за таку можливість розвитку як професійних якостей, так і особистісних» Катерина Чмут, ЖР-1.

«З приємністю взяла участь у цьому чудово організованому заході у затишному місті Львові! Для мене це цінний практичний досвід і перезавантаження у насичений робочий час! Організатори гарно подбали за змістове наповнення навчання, за комфорт і безпеку учасників – у час повітряної тривоги ми працювали в укритті. Планую найближчим часом у формі інтерактивної лекції розповісти нашим студентам журналістам та філософам медійникам про конструктивну журналістику, її основні відмінності від традиційної журналістики та особливу актуальність у час війни. Користуючись нагодою дякую організаторам та учасникам за чудовий конструктивний час разом!» – Ольга Гордійчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */