Загинув студент Житомирської політехніки Коваль Дмитро Сергійович

Shares

Сьогодні зателефонувала мама і повідомила нам про загибель сина та нашого студента Коваля Дмитра Сергійовича (08.11.2001 – 07.08.2024). Такі повідомлення завжди наповнюють серце нестерпним болем, нагадуючи про страшну ціну, яку Україна платить за свою незалежність.

Дмитро вступив на навчання до Державного університету «Житомирська політехніка» за спеціальністю 131 «Прикладна механіка» у 2023 році, був магістрантом групи ЗПМ-23м. У грудні він вже не отримає такий бажаний диплом магістра…

З початком повномасштабного вторгнення ворога Дмитро записався до місцевого добровольчого формування «Паляниця». Одного дня він попрямував до РТЦК та СП, аби його взяли до ЗСУ. Відмовили: мовляв, молодий, не служив… Тоді Дмитро поїхав до місця дислокації 131-го окремого розвідувального батальйону ім. полковника Євгена Коновальця і попросився на службу там. Так він став розвідником-санітаром однієї з розвідгруп, з часом отримав звання молодшого сержанта.

За віддану й сумлінну службу Дмитро Коваль був відзначений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ – Хрестом «Військова честь». Ще одну високу нагороду – за бої на Херсонському напрямку – молодий воїн отримати не встиг…

07 серпня 2024 року, під час виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку, Дмитро загинув… До останнього подиху він залишався вірним військовій присязі та Батьківщині… Сильний, сміливий, мужній і ще дуже молодий.

Колектив та здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка» висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблого Героя. Вічна слава і світла пам’ять Герою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */