Викладачка Житомирської політехніки Євгенія Канчура на книжковому форумі «Відсіч»

Shares

Доцентка кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики, співголова Центру з дослідження літератури фентезі при Інституті літератури НАН України ім. Т.Г. Шевченка, Євгенія Канчура стала учасницею Книжкового форуму «Відсіч», який проходив у Житомирі 20-22 вересня.

Темою розмови, модератором якої виступила Книгарня Є, стали провідні ідеї творчості англійського фантаста Террі Пратчетта: значущість слова для формування свідомості, відповідальність щодо поводження в інформпросторі. Лейтмотивом зустрічі пролунали слова «Немає ніякого сірого, є забруднений білий. Гріх, юначе, починається з того, коли до людей ставляться як до речей».

Гості зустрічі – учасники книжкових клубів нашого міста, просто симпатики циклу про Дискосвіт, ті, хто цікавиться фентезійним модусом в літературі, – здійснили подорож світом-текстом, поставили безліч гострих питань та самі ж віднайшли на них відповіді. Приємно читати відгуки про зустріч.

Того ж дня Євгенія Канчура виступила з презентацією свого дослідження на щорічному науковому спітканні Pratchett Culture Night в Трініті Колледжі (Дублін, Ірландія), організованому міждисциплінарним проєктом The Pratchett Project, учасницею якого дослідниця є з 2017 року. (Нагадаємо, що минулого року Євгенія Орестівна виступала на цій події особисто).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */