Викладач Житомирської політехніки взяла участь у панельній дискусії заходу «Місто Майбутнього: Молодь у Відновленні України»

Shares

Викладач Житомирської політехніки Ольга Гордійчук взяла участь у панельній дискусії заходу «Місто Майбутнього: Молодь у Відновленні України» з темою виступу «Інновації та наука в процесі відновлення», де розповіла про роль університетів та молодих науковців у відбудові України, як наукові дослідження можуть сприяти розвитку інфраструктури, технологій та суспільних процесів зараз та у повоєнній Україні.

Приємно й цінно було відвідати урбаністично-культурний захід «Майстерня міста Житомира» і долучитися до чудових ініціатив, взяти участь у проєкті «Мрія», авторкою якого є керівниця ГО «Головна сцена» Ніна Рябенко, переглянути прем’єрний показ надихаючої інтерактивної лялькової вистави «Мрія» за мотивами повісті Олі Русіної «Абрикоси зацвітають уночі .

Проєкт «Мрія» у Житомирі – це заклик і нагадування про те, що потрібно гуртуватися: і дітям, і молоді, і старшому поколінню, аби разом розбудовувати кращий простір для життя у місті, в якому ти народився, в якому живеш, навчаєшся, працюєш.

Під час панельної дискусії я поділилася з учасниками власним баченням про важливість розвитку інновацій у поєднанні зі збереженням традицій, розповіла про Інноваційний хаб Житомирської політехніки, що є крутезним майданчиком для втілення креативних ідей, підприємницьких ініціатив викладачів, студентів та аспірантів нашого університету. А також про інтерактивний музей науки і технологій «Політехнік», який завдяки своїм експонатам показує дітям, що наука дуже цікава й зрозуміла.

«Майстерня міста Житомир» є щорічним заходом і триває до 21 вересня. Його мета: залучення молоді до спільного розвитку рідного міста, збільшення відповідальності за процеси й події, що в ньому відбуваються, розкриття власних талантів, креативу, реалізації ідей, що вирішують проблеми громади і роблять місто цікавим та затишним для його мешканців.

На заняттях з політології ми детально розглядаємо механізми впливу громади на владу і створення власного бажаного простору і це чудова можливість для практичного втілення ідей у колі однодумців! – поділилася враженнями Ольга Гордійчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */