Неформальна освіта студентів Житомирської політехніки

Shares

У межах вивчення дисципліни “Нормування антропогенного навантаження на довкілля” здобувачі освіти спеціальностей 101 “Екологія”, 183 “Технології захисту навколишнього середовища” та 103 “Науки про Землю”, під керівництвом викладачів Ганни Кірейцевої та Світлани Хоменко успішно прослухали курс “Оцінка шкоди довкіллю від російської агресії” на платформі онлайн-освіти Prometheus.

Курс розроблений провідними українськими екологами, економістами та юристами, спрямований на навчання фахівців збирати та фіксувати докази екологічних злочинів, спричинених російською агресією проти України, користуватися формулами для обрахунку збитків та застосовувати відповідне законодавство. Здобувачі освіти отримали цінні знання та навички, які допоможуть їм у майбутній професійній діяльності, зокрема у дослідженні збитків довкіллю внаслідок війни. Ці дослідження сприятимуть отриманню компенсацій від держави та міжнародних донорів для відновлення постраждалих територій, а також слугуватимуть доказами екологічних злочинів росії на міжнародному рівні.

Житомирська політехніка пишається своїми студентами, які активно долучаються до освітніх ініціатив та прагнуть здобувати нові знання та компетентності. Успішне проходження курсу “Оцінка шкоди довкіллю від російської агресії” є яскравим прикладом їхньої небайдужості та готовності працювати задля відновлення та розвитку України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */