Підписання меморандуму з Державною інспекцією архітектури та містобудування

Shares

13 липня 2021 року в Житомирській політехніці відбулось підписання меморандуму щодо основних напрямів співпраці між Державною інспекцією архітектури та містобудування України  (ДІАМ) та Державним університетом «Житомирська політехніка» за участю ректора Віктора Євдокимова та голови Державної інспекції архітектури та містобудування України Семена Кривоноса.

Предметом Меморандуму є налагодження співпраці між сторонами задля розвитку системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, а також безпосередньо ДІАМ як центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Під час свого виступу Віктор Євдокимов висловив подяку за підтримку ініціативи університету та сприяння розвитку голові Житомирської обласної державної адміністрації Віталію Бунечку, голові Житомирської обласної ради Володимиру Федоренку та Житомирському міському голові Сергію Сухомлину, які відвідали захід. Ректор зазначив, що цього року в університеті, вперше в Житомирській області, відкрито спеціальність  «Будівництво та цивільна інженерія» (освітньо-професійна програма «Промислове та цивільне будівництво»), що є дуже важливим для розвитку будівельної галузі регіону. Також університет проводитиме навчання та підготовку кадрів безпосередньо для Державної інспекції архітектури та містобудування.

Голова інспекції Семен Кривонос відзначив необхідність поєднання зусиль ДІАМ із кадровим потенціалом та науково-технічною базою Житомирської політехніки в питаннях організації сучасної структури та системи управління архітектурно-будівельною діяльністю в Житомирській області, особливо враховуючи актуальність та невідкладність проблеми створення прозорої, професійної, стійкої до корупційних ризиків системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду та з метою підвищення якості діяльності ДІАМ на організаційно-технічному, навчально-методичному, кадровому та науково-інформаційному рівнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */