Виїзне практичне заняття студентів на базі винотеки «Винний край»

Shares

24 жовтня студенти спеціальностей J2 «Туризм та рекреація» та J3 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» освітнього ступеня «бакалавр» у межах вибіркових освітніх компонент «Винний та гастрономічний туризм» і «Барна справа та організація роботи сомельє» взяли участь у виїзному практичному занятті – дегустації, що відбулося на базі винотеки «Винний край».

Практичне заняття проводилося за участю професійної сомельє Тетяни Талько, яка ознайомила студентів із принципами дегустації, правилами оцінювання смакових характеристик вина та культурою подачі напоїв.

Під час заходу здобувачі освіти дегустували зразки рожевих ігристих і тихих вин від українських виробників:

  • Ігристе від Grand Valle — купаж Піно нуар, Шардоне та Піно блан (Одеська область);
  • Пет-нат від Zelenytsi — асамбляж (Хмельницька область).

Тихі вина:

  • Одесос — купаж Каберне Совіньйон та Мерло з мацерацією на шкірці 4 години (Одеська область);
  • Намисто від Vinifera — молоде вино з сорту Юпітер (Київська область);
  • GiGi Winery — вино з Каберне Совіньйон (Вінницька область);
  • Chano Pino — Піно нуар (Одеська область).

Представлені зразки вин продемонстрували різноманітність українського теруару, особливості кліматичних умов регіонів, а також відмінності у методах і технологіях виробництва – Шарма-Мартінотті (акратофорний метод) та Анцестраль (прадавній метод виготовлення ігристих вин). Це дозволило студентам краще зрозуміти, як технологічні особливості впливають на аромат, смак і якість готового продукту.

У ході заняття студенти не лише вдосконалили свої навички дегустації, але й поглибили знання про сучасні тенденції у винній індустрії України. Такі виїзні практичні заняття сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх фахівців сфери туризму, готельно-ресторанного бізнесу та сомельє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */