15 травня 2025 року в рамках вивчення дисципліни «Автоматизація технологічних процесів та виробництв» відбулась екскурсія студентів кафедри робототехніки, електроенергетики та електромеханіки ім. проф. Б.Б. Самотокіна факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки та робототехніки Державного університету «Житомирська політехніка» разом з викладачем доц. Анною Гуменюк на кондитерську фабрику АТ «Житомирські ласощі».
АТ «Житомирські ласощі» входить до п’ятірки лідерів кондитерського ринку України. Підприємство працює з 1944 року. АТ «Житомирські ласощі» – компанія з багаторічним досвідом, яка динамічно розвивається, відповідаючи сучасним тенденціям, та зберігаючи при цьому традиційні рецепти й незмінно високу якість продукції.
На сьогодні у виробничих цехах діють автоматизовані лінії, на яких виробляються цукерки в коробках, шоколадні батончики, глазуровані та неглазуровані цукерки, шоколадні цукерки-снеки, шоколадно-вафельні цукерки, печиво, вафлі, продукція без цукру, а також продукція для Збройних сил України.
АТ «Житомирські ласощі» пропонують здобувачам вищої освіти Житомирської політехніки проходити на підприємстві виробничі практики, а також, в координації з університетом, опановувати свої спеціальності за дуальною формою навчання, закріплювати теоретичні знання шляхом набуття практичних навичок в межах вивчення окремих дисциплін на підприємстві.
Підприємство пропонує актуальні можливості для студентів технічних спеціальностей Житомирської політехніки поєднувати навчання з роботою за фахом на АТ «Житомирські ласощі». Під час екскурсій у студентів була нагода побачити підприємство зсередини, детальніше дізнатись про виробництво, ознайомитись з матеріально-технічною базою, познайомитись з персоналом, специфікувати вимоги до претендентів на роботу, а також скуштувати солодку продукцію фабрики.