Зустріч студентів Житомирської політехніки з журналістом Віктором Радчуком

Shares

До студентів спеціальності 061 «Журналістика» на практичне заняття з основ професійної діяльності завітав досвідчений журналіст та піарник Віктор Степанович Радчук. Головною темою зустрічі була роль та значення друкованих ЗМІ в сучасному світі.  Хоча молодь надає перевагу електронним медіа, газети та журнали завжди знаходять свого читача. Знаний медійник презентував видання, випуск яких він курує – «Братство Богуна» та «20 хвилин. Романів».

Він також поділився досвідом, як журналісту знаходити матеріал для статей, наголошуючи на формуванні такої необхідної для журналіста навички як комунікативність. «Новини є завжди, їх потрібно вміти знаходити» – важливий принцип цієї професії. Також запрошений гість зазначив, що обов’язковою складовою в роботі є ерудованість. Часті помилки, що викликають резонанс, якраз трапляються через брак знань працівника медіа в тій галузі знань, на тему якої написано репортаж. Не оминули й історію місцевої газетно-журнальної журналістики Житомирщини, адже сам Віктор Степанович стояв у джерел формування демократичної преси України.

По завершенню зустрічі Катерина Чмут поділилась враженнями: «Зустріч із Віктором Степановичем Радчуком залишила дуже позитивне враження. Вона була дуже цікавою та інформативною! Віктор Степанович був відкритим і, звичайно, професійним. Атмосфера була невимушеною. Теми, досвід, поради були дуже цінними, особливо нам, як майбутнім журналістам, це було корисно. Ми подивилися на газетно-журнальну журналістику під новим кутом. Безперечно, це був крутий та цікавий досвід, який відкрив нові перспективи для співпраці».

Студенти отримали дуже ціну інформацію, яку будуть використовувати у власному досвіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */