Зустріч партнерів проєкту WIDE AcrossEU: результати 6 місяців 

Shares

7-8 жовтня 2024 року в Університеті Святих Кирила і Мефодія в Скоп’є (Північна Македонія) відбулася зустріч консорціуму європейських університетів – партнерів проєкту WIDE AcrossEU програми Horizon Europe. Захід став платформою для обговорення прогресу та досягнень проекту за перші шість місяців його реалізації.

Зустріч розпочалась з вітальних промов учасників та відзначення результатів та прогресу в реалізації проєкту від його початку і на момент зустрічі. Теплі слова вітання пролунали від голови Офісу проєктів ЄС Беті Костадиновської Димитровської з Університета Святих Кирила і Мефодія в Скоп’є, яка радо озвучила програму зустрічі.

Серед головних тем ранкової сесії — результати/аналізи анкетувань та підготовка до оцінки досліджень, представлені головою Департаменту розвитку та підтримки проєктів, Інж. Монікою Вейходовою з Університету Пардубіце. 

Також було обговорено можливості підготовки тренінгу, програми розвитку спроможності та компетенцій, в якому взяв участь весь консорціум. Основну увагу було зосереджено на прогресі Робочого пакету 2 (WP2) і виконанні завдань, зазначених у Робочому пакеті 1 (WP1).

Особлива увага була приділена звіту за 6 місяців проєкту в частині просування, комунікації та використання результатів проєкту (WP5): промоційним заходам розробленим веб-сайту сторінці у соціальних мережах, проведених консорціумом заходам в частині просування програм ЄС). Презентацію на цю тему представили к.е.н., доц. Юлія Богоявленська та д.е.н., проф. Андрій Полчанов з кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка».

Партнери обговорили також стратегії досліджень і інновацій університетів, зокрема підготовку до дводенного заходу з управління проєктами, та створення Консультативної ради консорціуму, визначивши першу дату онлайн-зустрічі у 2025 році.

Цінні виступи і рекомендації надано експерткою Офісу підтримки досліджень і співпраці Агнетою Ханелл Пламбоєк з Університету Умеа та головним спеціалістом Офісу досліджень, розвитку й інновацій, послуг підтримки П’єром-Андре Форестом і головною спеціалісткою Офісу підтримки проєктів Марлен Кохллехнєр-Аутто з Університету Лапландії.

Разом з пані Монікою Вейходовою вони представили HR-стратегії університетів-учасників, приділивши значну увагу Робочим пакетам 3 (WP3) і 4 (WP4).

Консорціумом узгоджено план менеджменту даних, приділено увагу ризик-менеджменту та імпакт-менеджменту, майбутнім результатам та оцінці тренінгів і короткотермінових візитів.

Також були визначені дати майбутніх зустрічей і завдання, пов’язані з Робочим пакетом 6 (РП6).

Захід став важливим кроком у розвитку проєкту та міжнародної співпраці у сфері наукових досліджень та інновацій.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Research Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them. / Фінансується Європейським Союзом. Висловлені погляди та думки однак належать лише автору (авторам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу або Європейської дослідницької виконавчої агенції. Ані Європейський Союз, ані орган, що надає гранти, не можуть нести за них відповідальність.

#WIDE_AcrossEU #Horizon_Europe #EUResearch #EU 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */