Викладач Житомирської політехніки взяв участь у Першому форумі виробників теплової енергії

Shares

Старший викладач кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації ім. проф. Б.Б.Самотокіна Покляченко Олександр взяв участь у Першому форумі виробників теплової енергії  «Централізоване теплопостачання в Україні: стратегія розвитку та виклики».

Подія відбулася у межах проєкту «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами» від Європейської Комісії.

Серед тем форуму було:

  • загальний опис систем центрального теплопостачання в Україні.
  • фінансово-економічний стан підприємств. Кращі приклади.
  • еволюція ЦТ центрального теплопостачання та заборгованість постачальників тепла.

Основну увагу було приділено питанням енергетичної безпеки – наявності та доступності енергії від більшої кількості джерел, зменшення загальних втрат тепла через трубопровідні мережі та обладнання, розширення можливостей використання низькопотенційних джерел енергії, таких як геотермальні джерела та відпрацьоване тепло промисловості.

В плані дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Житомирської міської територіальної громади на 2021 – 2030 роки основну увагу буде приділено заміні трубопроводів теплових мереж на попередньо ізольовані, реконструкції центральних теплових пунктів, встановленню котлів на альтернативних видах палива, утепленню та модернізації бюджетних та житлових будинків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */