Відкрита лекція від заступника керівника Житомирської обласної прокуратури Романа Говди

Shares

8 жовтня у день професійного свята усіх правників – у День Юриста, відкриту лекцію для майбутніх представників юридичної спільноти провів Заслужений юрист України, заступник керівника Житомирської обласної прокуратури Роман Говда.

Лекція на тему: «Докази і доказування у кримінальному процесі» передбачена робочою програмою навчальної дисципліни «Кримінальний процес» для студентів спеціальностей 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

Роман Говда розкрив ряд важливих питань:

  • ключові критерії оцінки доказів з огляду на вимоги національного законодавства, міжнародних стандартів та практики Верховного Суду;
  • основні вимоги до належності, допустимості та достовірності доказів;
  • достатності для твердження про винуватість (причетність) до вчинення конкретного правопорушення;
  • важливості безумовного дотримання прав людини при здійсненні кримінального провадження та збирання доказів;
  • обов’язковість врахування всіх можливих версій події, позиції сторони захисту, обрання правильної тактики проведення слідства.

Найціннішим було те, що кожну тезу лектор ілюстрував на практичних прикладах зі свого професійного досвіду, що викликало велику зацікавленість студентів, значну кількість запитань та жваву дискусію, внаслідок чого студенти навіть не помітили, що час заняття вже вичерпано.

Продовжуємо реалізовувати проєкт «POLYTECH TALKS» для наших здобувачів освіти! Щиро дякуємо Роману Говді за професіоналізм та змістовну лекцію у День професійного свята!

#polytech_talks

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */