Студенти Житомирської політехніки відвідали ТОВ “ЕКО-МБ”

Shares

22 жовтня в межах вивчення дисципліни “Аналітична хімія та інструментальні методи аналізу” студенти спеціальностей: 103 «Науки про Землю», 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» разом із викладачами відвідали ТОВ “ЕКО-МБ”, яке проводить оцінку впливу на довкілля промислових об’єктів, вимірювання кількості забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, хімічний аналіз води тощо.

Директор підприємства Медвідь Олександр Володимирович, роботодавець, член робочої групи по розробці ОПП за спеціальністю  183 «Технології захисту навколишнього середовища», аспірант кафедри екології та природоохоронних технологій, розповів студентам про сучасний моніторинг стану навколишнього середовища та практичне застосування моніторингових систем для збереження чистоти компонентів довкілля.

Під час лекції, яка відбулась на березі р. Тетерів поблизу теплової електростанції, студенти мали змогу познайомитись із сучасними приладами екологічного моніторингу та зробити стандартні заміри якості повітря за допомогою газоаналізаторів. Виявлені у повітрі концентрації вуглекислого газу, оксидів нітрогену, сульфур діоксиду не перевищували гранично допустимих норм. Студенти потренувались робити забір проб води для аналізу. Одна із таких проб води з р. Тетерів буде використана для проведення хімічного аналізу на базі наукової лабораторії університету ” Житомирська політехніка”.

Дякуємо директору ТОВ “ЕКО- МБ” Медведю Олександру за змістовну та цікаву лекцію. Отримані практичні навички допоможуть студентам проводити аналітичні дослідження якості об’єктів навколишнього середовища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */