Студенти Житомирської політехніки відвідали екскурсію в Державному архіві Житомирської області

Shares

16 жовтня 2024 року студенти першого курсу факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин у супроводі професора кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Андрія Шевчука відвідали Державний архів Житомирської області з метою поглиблення знань з курсу “Історія України та українська культура”.

Екскурсію провела головний спеціаліст Олександра Горпинич. Вона розповіла, що архів, головна будівля якого зведена 1992 року, є одним з найбільших в Україні, зберігаючи понад 1,5 мільйона архівних справ.

Студенти дізналися про історію архівної справи у Волинській губернії, процес складання родоводу та особливості роботи з історичними документами. Першокурсники мали змогу переглянути газети початку ХХ ст., побачити карту Житомира часів Другої світової війни, ознайомитися з літературою ХІХ ст. та потримати в руках збірники тогочасних законів.

У фондах зберігання студентам показали архівні справи Волинських дворянських депутатських зборів. Особливу цікавість викликали оригінал підпису болгарського князя Олександра (1880 рік), грамота польського Короля Яна Казимира 1650 рік (документ із сургучевою печаткою) та документи про події Другої світової війни.

Ця екскурсія стала частиною програми ознайомлення першокурсників з освітньо-культурними та науковими закладами Житомира, допомагаючи їм глибше зануритися в історію та культуру рідного міста та краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */