Студенти освітніх програм «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія» долучилися до професійного вебінару від компанії FORTINET       

Shares

3 жовтня 2024 року в межах вивчення освітньої компоненти «Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки» здобувачі вищої освіти першого року навчання з магістерської освітньої програми «Кібербезпека» долучилися до професійного вебінару «Поетапна побудова SOC за допомогою FortiSIEM та FortiSOAR», який було проведено системним інженером українського представництва компанії Fortinet Василем Лимарем. До вебінару також долучилися здобувачі з магістерської освітньої програми «Комп’ютерна інженерія» та науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

На вебінарі розглядалися такі теми:

  • Автоматизований NG SOC від Fortinet.
  • FortiSIEM: архітектура, функціонал, ліцензування.
  • FortiSOAR: архітектура, функціонал, ліцензування.

Пан Василь детально представив матеріал, зокрема, проаналізував сучасні виклики, які формують зловмисники, пояснив чому традиційний підхід не є ефективним, розповів про шкалу зрілості кібербезпеки організації. Також доповідач навів характеристики та переваги рішень компанії Fortinet, детально розглянув функціональні можливості FortiSIEM та FortiSOAR. Наприкінці вебінару відбулася сесія запитань-відповідей, на якій здобувачі освіти отримали деталізовані пояснення на свої запитання. Презентація та запис вебінару надіслані викладачам та студентам на їх поштові скриньки.

Варто зазначити, що з листопада 2023 року Житомирська політехніка долучилася до програми Fortinet Academic Partner Program, а науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки пройшли інструкторське навчання і розпочали запроваджувати рішення від компанії Fortinet у освітній процес як складові курсових та кваліфікаційних робіт. На основі отриманого досвіду викладачами на 2025-2026 навчальний рік заплановано створення нової вибіркової навчальної дисципліни «Побудова захищених ІТ-інфраструктур на базі рішень компанії Fortinet».

Здобувачі освіти з усіх ОПП вже мають можливість долучитися до Fortinet Academic Partner Program як складової їх неформальної або інформальної освіти. З питань реєстрації звертайтеся на кафедру комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

Щира подяка панові Василеві Лимиру та фахівцям компанії Fortinet за чудово проведений захід.

Серія наступних вебінарів від компанії Fortinet відбудеться 22-24 жовтня 2024 року. Зареєструватися на її можна за посиланням FortiSIEM, від подій до дій: захист і моніторинг в реальному часі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */