Міжнародна академічна мобільність викладачів та студентів Житомирської політехніки з Чеською Політехнікою (м. Прага, Чеська Республіка)

Shares

Протягом 10 днів – з 23 вересня до 4 жовтня 2024 р. – студенти факультету бізнесу та сфери обслуговування спеціальності 071 “Облік і оподаткування” освітнього рівня «бакалавр» та «магістр» брали участь у програмі міжнародної академічної мобільності з Чеською Політехнікою.

Назва програми: «Передача досвіду щодо планування розвитку та відновлення міст України» (для українських студентів, науковців, представників місцевих та обласних органів влади, державного управління та інших зацікавлених сторін)

Курс проводився в межах проекту 24-PKVV-UM-001 «Зміцнення потенціалу та передача знань університетам для розвитку постраждалих територій України», який фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки.

Програма навчання передбачала прослуховування викладачами та здобувачами освіти онлайн-лекцій, розв’язок завдань з кейсів, роботу в групах щодо на формулювання бачення та підготовку власних проєктів.

В межах виконання завдань проєкту учасниками Житомирської політехніки сформовано стратегічний план відновлення діяльності підприємства у період післявоєнної відбудови (на прикладі Житомирського картонного заводу). Запропонований проєкт відновлення картонного заводу включає опис початкового стану; swot-аналіз; зв’язок між баченням та намірами; основну мету та способи її досягнення; спрощену логічну структуру проєкту із зазначенням перевірених ключових показників і джерел інформації для перевірки; ключових видів діяльності / заходів, необхідних ресурсів для виконання проєкту, строків виконання та передумов виконання; спрощену фінансову структуру (джерела фінансування, основні витрати, резерв на непередбачені витрати, план фінансових надходжень, прогнозований грошовий потік, окупність проєкту).

Викладачі кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку і студенти Житомирської політехніки одержали сертифікати про участь у міжнародній академічній мобільності.

Міжнародна академічна мобільність проведена за сприяння керівника Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі проф. Людмили Чижевської.

Щиро дякуємо організаторам за можливість прослухати лекції щодо організації відновлення міст європейських країн для використання їх досвіду під час планування розвитку та відновлення міст України, будемо раді брати участь в наступних заходах!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */