Майстерклас «Основи самозахисту» для студентів Житомирської політехніки

Shares

17 жовтня відбувся ознайомчий майстерклас «Основи самозахисту» для студентів факультетів педагогічних технологій та освіти впродовж життя і національної безпеки, права та міжнародних відносин. Заняття провів Антон Фарб –засновник та президент Федерації крав-мага України.

Самозахист на основі ізраїльського рукопашного бою крав-мага уже добре себе зарекомендував і широко застосовується як у підготовці військових у багатьох країнах світу, а також в освоєнні базових елементів цивільним населенням для запобігання агресії з боку інших осіб. Студенти спершу ознайомилися з Доктриною особистої безпеки та ключовими компонентами теорії самозахисту. А далі – перейшли до практичних занять. Тут засвоювали основні навички уникнення агресії (це і контроль дистанції, оцінка загрози, вербальні навички, мова тіла), а також елементарні дії в умовах безпосереднього контакту з нападником. Майбутні вчителі Захисту України, фахівці з національної безпеки, правоохоронної діяльності, філософи та журналісти не лише освоїли ази цього виду самозахисту. Вони мають змогу продовжити своє навчання у відповідних секціях представництва Федерації крав-мага України в областях.

«Можливість залучення таких спеціалістів значно поглиблює якісну підготовку майбутніх фахівців, які відповідають за безпеку нашого життя та здоров’я. Проінформованість – це головна зброя, яка дозволяє грати на випередження та уникати небезпек, замість того, щоб з них виплутуватись. Сподіваємось і на подальшу співпрацю з Федерацією крав-мага України», – коментує декан факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Оксана Черниш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */