Лекція-тренінг практикуючого психолога Людмили Скаковської для студентів Житомирської політехніки

Shares

21 жовтня 2024 року студенти спеціальності 053 «Психологія» факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя познайомились з психотерапевтичном напрямком Майндфулнесс МBSR (Based Stress Reduction Program) відвідавши лекцію-тренінг, яку провела Людмила Скаковська – практичний психолог, психотерапевт, фахівчиня з майндфулнес-орієнтованої терапії.

Часто наш розум перебуває в думках про минуле чи майбутнє, що в свою чергу призводить до неспокою, тривоги та стресу. Практика Майндфулнес допомагає зосередитися на своїх внутрішніх почуттях, думках, тілесних відчуттях та життєвих подіях, що відбуваються в даний момент. Це дає можливість бути усвідомленим та присутнім у своєму житті. Сьогодні практики Майндфулнес є ключовими в турботі про своє психологічне здоров’я і направлені на тренування концентрації уваги, підвищення усвідомленості та прийняття досвіду тут і зараз.

Застосування майндфулнесс розвиває стресостійкість, сприяє тренуванню головного мозку створювати нові нейронні мережі для більш адаптованого життя та формуванню стійкого ментального імунітету, психологічної гнучкості, опірності до тривоги та депресії. Техніка усвідомленого дихання активує парасимпатичну нервову систему, яка відповідає за вихід із стресу і може застосовуватися для подолання психологічних труднощів та розладів.

Під час практичної частини заходу студенти відчули простоту виконання практики медитації та покращення загального самопочуття. Продовження виконання практик Майндфулнес до 2 тижнів, дає суттєве покращення здоров’я тіла, духу та позитивного налаштування соціального життя в протистоянні психологічним труднощам, що так важливо в період переживання наслідків війни.

Щиро дякуємо Людмилі Скаковській за цікаву та корисну зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */