Круглий стіл «Запобігання та протидія булінгу, жорстокості та гендерно зумовленому насиллю»

Shares

11 жовтня 2024 року Центр гендерної освіти спільно зі студентами факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин обговорювали важливі проблеми сучасної молоді.

Основними темами дискусії стали:

  • форми та прояви булінгу;
  • види гендерно зумовленого насильства;
  • методи запобігання булінгу;
  • боротьба та попередження насилля;
  • актуальні сервіси допомоги.

Зустріч об̓єднала студентство, що поділилося своїм досвідом та баченням шляхів вирішення складних питань. Ґрунтовні матеріали з тематики презентували Анастасія Несвячена, Вікторія Гончарук, Мирослава Гончар, Богдан Руль, Максим Калінчук, Назар Фамілярський, Тетяна Комареус, Данило Кос, Євгеній Шафір, Дмитро Ващук.

Учасники заходу активно обговорювали, як можна підтримувати жертв булінгу та підвищувати обізнаність серед студентства щодо небезпеки жорстокої поведінки, зауваживши, що важливо створювати безпечні середовища в навчальних закладах, на робочих місцях та в онлайн-просторі, де кожна людина може почуватися захищеною. Це включає не лише фізичну безпеку, але й психологічну підтримку, яка допомагає запобігти розвиткові агресії.

«Ми прагнемо, щоб кожен студент відчував себе захищеним і знав, що він не залишиться наодинці зі своїми проблемами. Підтримка жертв, навіть на рівні простих слів, може бути вирішальним фактором у подоланні жорстокості. Важливо не лише протидіяти булінгу, а й активно працювати над попередженням будь-яких форм насилля», – зазначила очільниця Центру гендерної освіти Оксана Литвинчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */