Гостьова лекція від фахівців Відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України для студентів Житомирської політехніки

Shares

1 жовтня 2024 року для здобувачів освіти 4 курсу бакалаврських освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» Державного університету «Житомирська політехніка» фахівці Департаменту Кіберполіції Національної поліції України (ДКП НП України) провели гостьову лекцію, на якій поспілкувалися зі студентами за тематикою безпеки інформаційного простору, заходам з протидії кіберзлочинам, можливостям співпраці з департаментом.

Лекцію проводили:

  • Віталій Биков, полковник поліції, начальник відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України.
  • Анна Рудзік, майор поліції, оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України.
  • Марія Салига, майор поліції, оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України.

Модератором заходу був Андрій Єфіменко, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки.

На початку лекції пан Віталій представив структуру та завдання Відділу протидії кіберзлочинам (ВПК) та загалом Департаменту кіберполіції, розповів про можливості співпраці, проходження практик та працевлаштування у відділі, поділився досвідом виявлення та розслідування кіберзлочинів у місті Житомирі та області, надав практичні рекомендації з кібергігієни для користувачів інформаційних ресурсів.

Пані Марія ознайомила студентів зі змінами у законодавстві, які стосуються посилення відповідальності за злочини, зокрема, зі змінами які стосуються віку правопорушників.

Пані Анна представила проєкт з протидії ворожій пропаганді в медіапросторі під назвою BRAMA (Онлайн-варта України), який спрямований на блокування та видалення інформаційних ресурсів представників країни-агресора.

Наприкінці лекції відбулася  сесія запитань-відповідей, на якій здобувачі освіти отримали вичерпні відповіді з усіх поставлених запитань.

Щира подяка пану Віталію, пані Анні та пані Марії за чудово проведений захід. Очікуємо наступних зустрічей зі студентами молодших курсів.

❗️ Запрошуємо студентів до участі у конкурсі CYBER SECURITY CAMP, який відбудетья за підтримки Кіберполіції, компанії Binance, ХНУВС та ГО «Брама».

\ \ \ \ \ \ \

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */