До Дня української мови та писемності 24 жовтня у Ліцеї Житомирської політехніки відбувся захід «Мова – код нації»

Shares

Перегляд фільму «Як українці українською заговорили» та вікторину організували й провели для ліцеїстів та своїх колег з групи ЗУ-1 студенти політехніки – філософи-медійники Марина Д’якова й Максим Кірієнко (група Ф-1) з викладачем Ольгою Гордійчук.

«Кожен повинен усвідомлювати значення рідної мови, адже вона є важливою складовою нашого народу, це не лише засіб комунікації, а й основа української єдності. Нашим ліцеїстам дуже сподобався захід! Дякуємо!» – Ірина Боровська-Карандюк, вчитель української мови та літератури Ліцею.

«Темою української мови, її особливостей та тонкощів я цікавилася ще зі шкільних років. Зізнаюся, це був чи не єдиний мій улюблений предмет, з якого я мала досить гарні оцінки. Тож до завдання скласти цікаві питання на основі відео «Як українці українською заговорили» я взялася з ентузіазмом. У результаті і багато цікавого дізналася і стала співорганізатором заходу. Спілкування з ліцеїстами на обожнювану мною тему залишило приємні враження» – Марина Д’якова, Ф-1.

«Захід пройшов чудово! Аудиторія слухала, робила нотатки та активно відповідала на питання, а отже певні знання були отримані і закріплені!» – Максим Кірієнко, студент Ф-1.

Відеоматеріали: https://m.youtube.com/watch?v=2TqtNB5XSUM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */