Зустріч з Оленою Прашко на тему «Соціально-психологічні аспекти порушень прав людини в соціальних установах»

Shares

27.09.2024 року в Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулася онлайн-зустріч з кандидаткою педагогічних наук, керівницею ГО «Лабораторія прав людини», завідувачкою відділу дотримання прав людини при наданні психіатричної допомоги ДУ «Інститут судової психіатрії МОЗ України» Оленою Володимирівною Прашко на тему: «Соціально-психологічні аспекти порушень прав людини в соціальних установах».

Під час заходу було визначено орієнтовний перелік місць несвободи, розкрито соціально-психологічні аспекти порушень прав людини, окреслено основні стадії деформації особистости та розглянуто особливості патерналізму.

Учасники обговорювали процес та  особливості стигматизації та дискримінації осіб у закладах «закритого типу». Окремо було приділено увагу принципам захисту осіб із психічними розладами та поліпшення психічного здоров’я. Крім того, було розглянуто Базові принципи ВООЗ щодо законодавства з охорони психічного здоров’я, Концепцію розвитку охорони психічного здоров’я в Україні, Національні нормативно-правові акти, що стосуються захисту прав осіб з психічними розладами та Міжнародні документи, які містять каталог прав осіб із розладами психіки чи поведінки.

Учасниками заходу були студенти Державного університету «Житомирська політехніка» спеціальності 053 «Психологія» та 232 «Соціальне забезпечення» освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */