Житомирська політехніка на Українському форумі якості освіти (UQAF-2024)

Shares

Протягом 25-26 вересня в місті Києві відбувся Український форум якості освіти (UQAF-2024). У події взяли участь понад 800 учасників з усіх регіонів країни та представники іноземних держав.

Форум відкрили пленарною сесією «Майбутнє освіти в Україні», в якій взяли участь Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко та ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Вадим Ткачук.

Ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов долучився до панельної дискусії «Формування взаємної довіри між стейкхолдерами». Під час виступу поділився успішним досвідом команди Житомирської політехніки щодо взаємодії зі стейкхолдерами, зокрема, представив наші досягнення у співпраці з Наглядовою радою, результатом якої стало створення міждисциплінарних лабораторій Інноваційного хабу університету. Мета полягала у тому, щоб звернути увагу учасників форуму на готовність стейкхолдерів до співпраці з університетами вже сьогодні, на засадах взаємної довіри, відкритого партнерства та досягнення спільних результатів.

Проректор Андрій Морозов під час свого виступу у форматі «Презентація кращих практик. Цифрова трансформація освітньої діяльності українських університетів» представив досвід цифрової трансформації Житомирської політехніки за допомогою розробленої університетом інформаційної системи «Digital University UA», яка вже впроваджена в кількох закладах вищої освіти України.

Також на форумі ми мали можливість представити постер освітньо-професійної програми «Публічне управління та адміністрування» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» освітнього рівня «магістр». Рішенням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти освітню програму було акредитовано із визначенням «зразкова».

Заходи такого формату надають можливості для спілкування не лише в межах офіційної програми, але й поза нею. Мали змогу обговорити актуальні питання вищої освіти з керівництвом та представниками Секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Також відбулися бесіди з ректорами закладів вищої освіти України щодо поглиблення нашої співпраці.

Форум ще раз підкреслив важливість співпраці між усіма стейкхолдерами освіти для підвищення її якості та сталого розвитку освітньої системи України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */