17 вересня 2024 року у Києві відбулася яскрава подія для досвідчених та молодих спеців гастроіндустрії – YOUNG CHEFS, організована HOTELIERO. До участі у заході долучилися викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Віталіна Каленська та Валентина Любченко.
Програма заходу була насиченою, актуальною та креативною. Виступи відомих шеф-кухарів та дослідників їжі супроводжувалися приготуванням цікавих текстурних страв, які можна було скоштувати під час перерви.
В рамках заходу пройшло п’ять майстер-класів від шефів нової генерації (Chefs Scene):
- Ніка Лозовська та Олександр Котел «Як перевести заклад на локальні продукти та зробити це безболісно і стильно?»
- Олександр Цвігун «Синергія кулінарних технік та творчого бачення: як створювати визначні страви»
- Максим Пустовіт «Реновація. Модернізація. Інтерактив – три складові компоненти успіху створення ресторанних презентацій»
- Артем Кабулахін та Олена Брайченко «Повага до українських традицій без меншовартості та стереотипів. Історія одного сквирянина»
- Микита Вірченко «Казка про жабу та гадюку».
В межах двох панельних дискусій обговорювали шляхи розвитку у професійній сфері, для чого і чому Поп-ап проєкти в Україні, про «неуспіх» моноформатів у сфері гастроіндустрії, та ін.
Участь в таких заходах дозволяє підвищувати власний професійний рівень та дозволяє бути в тренді останніх змін в сфері індустрії гостинності, та як наслідок, удосконалювати освітні компоненти освітньо-професійних програм для здобувачів освіти за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанна справа», «Туризм та рекреація» та «Туризмознавство».