Лекція «Академічна доброчесність в освітньому процесі» для студентів факультету гірничої справи, природокористування та будівництва

Shares

17 вересня 2024 року  професором кафедри наук про Землю Шевчук Ларисою проведено лекцію «Академічна доброчесність в освітньому процесі» для здобувачів вищої освіти першого року навчання освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 101 «Екологія», 103 «Науки про Землю», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 184 «Гірництво», 192 «Будівництво та цивільна інженерія», 193 «Геодезія та землеустрій», 201 «Агрономія», 205 «Лісове господарство».

Захід спрямований на формування культури академічної доброчесності, адже дотримання принципів академічної доброчесності є одним із найактуальніших і найгостріших викликів для української студентської, викладацької та наукової спільнот. Як студенти, так і науковці та викладачі мають докладати всіх зусиль для розвитку високої культури академічної доброчесності у закладах, де вони навчаються, працюють і проводять дослідження.

Під час лекції розглянули відповідні документи нормативно-правової бази Державного університету «Житомирська політехніка» з питань академічної доброчесності, а саме:

  1. Положення про організацію освітнього процесу у Державному університеті «Житомирська політехніка».
  2. Кодекс корпоративної культури Державного університету «Житомирська політехніка».
  3. Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка»
  4. Положення про Комісії з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами у Державному університеті «Житомирська політехніка».
  5. Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в Державному університеті «Житомирська політехніка».
  6. Декларація про дотримання академічної доброчесності студента Державного університету «Житомирська політехніка».

     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */