Представниця студентського самоврядування Житомирської політехніки взяла участь у VІ Конгресі Української Студентської Ліги

Shares

З 19 по 21 липня 2024 року у Вінниці відбувся VІ Конгрес Української Студентської Ліги, де 130 студентських лідерів з 70 університетів та членів 20 громадських організацій України обмінювалися досвідом та напрацьовували проєкти для участі молоді в державних процесах. Житомирську політехніку представляла Герус Ярина – перший студентський проректор.

Ціль Конгресу – визначення ключових ідей та цінностей для відновлення України і розвитку молоді. Також делегати обговорювали стратегії розвитку Спілки, розширювали мережу контактів ЗВО, та планували гуманітарні, волонтерські, соціальні, наукові та інші заходи, спрямовані на покращення студентського життя в умовах воєнного стану та післявоєнний відбудови.

В перший день, у залі Вінницької обласної військової адміністрації учасники Конгресу обирали Голову Апарату Конгресу, а також прослухали цікаві лекції, присвячені темам реформування освіти та впливу студентської молоді на державну політику.

Другий день був насичений голосуваннями у Вінницькому державному педагогічному університеті їм. М. Коцюбинського. Делегати приймали новий статут України Студентської Ліги та голосували за нових повноправних членів спілки.

Завершальний день Конгресу відбувся у Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова, де учасники мали унікальну можливість обмінятися цінним досвідом, обговорити актуальні проєкти та студентські ініціативи, а також отримати практичні знання та навички.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */