Онлайн-засідання круглого столу зі стейкхолдерами для обговорення освітньо-професійної програми «Клінічна та реабілітаційна психологія»

Shares

19 червня 2024 року на кафедрі психології та соціального забезпечення відбулося засідання круглого столу зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Клінічна та реабілітаційна психологія» спеціальності 053 «Психологія», ОС «магістр».  У засіданні, яке відбулося в онлайн-режимі, взяли участь викладачі кафедри психології та соціального забезпечення, студенти спеціальності та запрошені стейкхолдери.

Гарант ОПП «Клінічна та реабілітаційна психологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти доктор психологічних наук, професор Олег Матеюк ознайомив стейкхолдерів з особливостями освітньо-професійної програми, її основними цілями, освітніми компонентами, що сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей, а також досягненню програмних результатів навчання.

Начальник управління у справах ветеранів Житомирської міської ради Андрій Забігайло висловив побажання звернути особливу увагу на покращення мотивації професійної діяльності та суспільно значущої поведінки людини в сучасних особливих умовах життєдіяльності в Україні, особливо – в контексті соціалізації ветеранів та ветеранок військової служби, а також, з урахуванням цього, поповнити список вибіркових дисциплін.

Директор Українського інституту в Чехії, практичний психолог в галузі лікування залежностей засобами психоаналізу Ростислав Прокоп’юк охоче прийняв запрошення поширювати свій досвід у практичному застосуванні методів психокорекції залежностей. Зокрема, він відзначив необхідність звернути особливу увагу студентів на цей феномен, що спровокований війною, та надав можливість поділитися зі студентами передовими світовими практиками його профілактики та корекції під час їхнього стажування.

Головний лікар госпіталю КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради Павло Журбенко підкреслив актуальність оновлення та наповнення навчальних дисциплін у контексті поглиблення знань та умінь самопізнання та саморегуляції особистості, особливо під час профілактики та корекції ПТСР, а також необхідність посилити практичну складову навчання студентів, починаючи з 1-го курсу, для формування відповідних професійних компетентностей.

Вікторія Іванова, магістр спеціальності, зазначила актуальність вибраного фаху та можливості у його практичній реалізації, які надає кафедра психології та соціального забезпечення за підтримки керівництва університету. Вона запропонувала організувати додаткові зустрічі зі здобувачами освіти для обговорення пропозицій для вдосконалення ОПП на постійній основі. Також виказала зацікавленість студентів щодо підсилення практичної підготовки здобувачів освіти ОПП «Клінічна та реабілітаційна психологія».

За результатами зустрічі було прийнято рішення щодо: розширення переліку вибіркових дисциплін; запровадження змін в існуючі, а саме: наповнення змістових модулів програмними компетенціями, які висувають роботодавці до вакансій клінічний та реабілітаційний психолог; внесення пропозицій стейкхолдерів до ОПП, організації проведення цікавих та корисних тренінгів, майстер-класів для студентів для наочної демонстрації практичної частини роботи клінічного та реабілітаційного психолога та розширити бази проходження виробничої та переддипломної практик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */