Представники Житомирської політехніки пройшли стажування в Університеті ім. М. Коперника в Торуні (Польща)

Shares

У межах реалізації проекту Еразмус+ КА171 між Державним університетом «Житомирська політехніка» та Університету ім. М. Коперника в Торуні (Польща) завідувач кафедри екології та природоохоронних технологій Пацева Ірина, доцент кафедри екології та природоохоронних технологій Давидова Ірина, професор кафедри наук про Землю Уваєва Олена та доцент кафедри наук про Землю Васільєва Людмила 2-7 червня 2024 року відвідали польський заклад вищої освіти.

Під час засідань, відвідувань лабораторних корпусів та ділових зустрічей із польськими науковцями було обговорено можливості для наукової та освітньої співпраці між університетами на постійній основі. Це змогло б забезпечити безперешкодний обмін досвідом та знаннями не лише між викладачами, а й між студентами. Обговорили стажування здобувачів освіти в межах YUFE Літня школа на базі Університету ім. М. Коперника (м. Торунь, Польща) спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 103 «Науки про Землю».

Курс призначений для того, щоб надати учасникам розуміння ключових концепцій прісноводної екології, а також глобальних загроз для прісноводних середовищ існування

Також під час зустрічей з польськими професором Marcin Koprowski обговорили перспективні напрямки для майбутніх наукових проєктів, які пов’язані з відновленням земель порушених внаслідок видобування корисних копали, впливу ведення бойових дій на водні ресурси.

Бажаємо подальшої плідної співпраці з Університет ім. М. Коперника в Торуні!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */