Аспірант кафедри екології та природоохоронних технологій опановує міжнародний досвід управління природоохоронними територіями

Shares

Аспірант кафедри екології та природоохоронних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» Бельмега Іван Васильович успішно пройшов тренінг «Плани управління землями природно-заповідного фонду з акцентом на планування. Порівняльний аналіз підходів до планування управління лісовими землями у США та Україні».

Тренінг було проведено в межах проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України», що реалізується за підтримки міжнародної програми Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs).

Метою тренінгу була розробка та застосування менеджмент планів для покращення рекреаційної та фінансової спроможності нацпарків в Україні, шляхом застосування досвіду США в частині розвитку мережі туристичних маршрутів, рекреаційного потенціалу, оптимізації взаємодії з громадами, залучення молоді та волонтерів. Тренінг проводили:

  • Белла Гордон -керівник міжнародної програми Лісової служби США
  • Ріва Дaнкан – фахівець із лісових пожеж із понад 32-річним досвідом роботи в галузі
  • Альфред Ватсон – окружний рейнджер, керівник лісового господарства Олімпійського національного лісу (штат Вашингтон)

В ході проведеного тренінгу учасники мали змогу обмінятися експертними думками щодо викликів, які постають на сьогоднішній день перед Національними парками в Україні, а також пошуком шляхів для їх розвитку через застосування досвіду США.

Участь у таких заходах дозволяє молодим науковцям поглибити свої знання в галузі управління природоохоронними територіями, ознайомитися з міжнародним досвідом та вдосконалити навички планування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */