Візит делегації Житомирської політехніки до Вищої школи економіки м. Прага

Shares
Впродовж 20-24 травня в межах інтеграційної зустрічі «Staff Training Week 2024» за проектом Еразмус+ відбувся візит представників адміністрації Житомирської політехніки до Вищої школи економіки м. Прага, Чехія. Житомирську політехніку представляли перший проректор – проф. Оксана Олійник та керівник відділу міжнародних зв’язків – доц. Василь Мамрай.

Учасниками заходу стали також представники ЗВО з понад 15 країн світу: Австрії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Франції, Нідерландів, Швеції, Данії, Норвегії, Естонії, США, Канади та інші.

Наші делегати взяли активну участь в робочих дискусіях, обговореннях та тренінгах щодо шляхів інтенсифікації міжнародної академічної співпраці.
Окрім того, під час перебування було проведено зустріч з адміністрацією чеського ЗВО, обговорено питання щодо реалізації поточної співпраці, а також перспектив розширення напрямків міжнародного співробітництва.
Вища школи економіки м. Прага (ВШЕ) тривалий час є надійним партнером Житомирської політехніки. Протягом останніх років триває співпраця у рамках проєкту Еразмус+/Міжнародна кредитна мобльність, завдяки чому постійно відбуваються студентські та викладацькі мобільності.
Впродовж весняного семестру 2 студентів Житомирської політехніки пройшли навчання на базі ВШЕ.
Важливим напрямком співпраці з чеським вишем є підтримка діяльності Чеського центру освіти і культури Житомирської політехніки. Від початку війни за особистого сприяння почесного доктора Житомирської політехніки Ладіслава Мейзліка та проректорки ВШЕ Гани Махкової чеський університет прийняв студентів та викладачів з України.
Вища школа економіки – найбільший та найпрестижніший державний університет Чехії з бізнес-освіти. Наразі в закладі навчається 13000 студентів. ВШЕ входить до рейтингу Financial Times.
У березні 2024 року ВШЕ став першим університетом у Чеській Республіці, який отримав акредитацію AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). Окремі факультети та програми ВШЕ мають престижні міжнародні акредитації EQUIS, EMOS (European Master in Official Statistics), FIBAA (Фонд акредитації міжнародного бізнес-адміністрування) та АССА (Асоціація присяжних сертифікованих бухгалтерів).
Житомирська політехніка в подальшому планує розширення співпраці з ВШЕ не тільки в межах академічних обмінів, але й в обміні досвідом щодо міжнародних акредитацій, здійснення наукових проєктів у сфері менеджменту та обліку, зокрема щодо стійкого розвитку.
Дякуємо чеським колегам за організацію цікавого та змістовного візиту!
Дякуємо проф. Чижевській Людмилі за постійну роботу на розвиток та ефективну взаємодію з чеськими університетами- партнерами !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */