Садиба зеленого туризму «Поліська хата»

Shares

17 жовтня студенти факультету бізнесу та сфери обслуговування
спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” та 242 “Туризм і рекреація” під керівництвом викладачів кафедри Віталіни Каленської та Валентини Любченко мали чудову виїзну екскурсію до культурно-мистецького центр «Поліська хата», який знаходиться за 50 км від м. Житомир у с. Городське Коростишівського району та має багату історію.

Садиба зеленого туризму «Поліська хата» була заснована у 2008 році панні Інною Величко, яка особисто провела цікаву та змістовну екскурсію.

«Поліська хата» збудована з дерева зрубним способом більше як 120 років тому, покрита солом’яним дахом. У житловій кімнаті «хати» діюча піч та глиняна підлога. Інтер’єр хатини відновлено максимально до реального періоду її побудови, а предмети старовини: вишиті подушки, скатертини, рушники, глиняний посуд, дерев’яні меблі, тощо – створюють відповідну атмосферу.

Учасники екскурсії не лише поглибили знання про особливості побуту та життя селян Полісся на початку ХХ ст., але і дізналися про унікальні культурні та гастрономічні особливості.

Керівниця садиби є ініціаторкою створення музею «Пам’ятки Трипільської культури» в приміщенні місцевого будинку культури. У музеї знаходяться реконструкції пам’яток мальованої кераміки та оригінальн залишки культури знайдені на території села. Інна Величко розповіла про відкривача Трипільської культури Вікентія Хвойка та Олега Ольжича – житомирянина, який вивчав та досліджував Трипільську культуру.

Після відвідування музею учасники екскурсії відвідали найвище місце Коростишівського району – «Червона гора» (182 м.) або «місце сили», як називають його місцеві жителі. З гори відкривається захопливий краєвид на все село. На горі встановлено 10 садово-паркових фігур за мотивами Трипільської культури, скульптора Олексія Марковського.

Після прогулянки знаковими місцями селища, пройшла смачна дегустація страв і напоїв з локальних інгредієнтів. Студенти скуштували страви приготовані на дровах, за поліськими рецептами. Дегустаційний обід включав крем-суп з гарбузи, соління, м’ясні страви, а на десерт гарбузове варення.

Екскурсія збагатила кулінарний досвід та дозволила насолодитися аутентичним Поліським колоритом. Було цікаво, смачно і незабутньо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */