П’ять порад на шляху до чистого повітря

Shares

Атмосферне повітря є життєво важливим компонентом для всіх живих організмів на Землі. Воно забезпечує нас киснем, яким ми дихаємо, і захищає нас від сонячної радіації. За оцінками Міжнародної організації праці (International Labour Organization), забруднення повітря коштує світовій економіці 2 трлн. доларів США щороку, що становить близько 3% світового ВВП.

Забруднення повітря є другою причиною смертності в світі після куріння. Воно спричиняє близько 7 мільйонів смертей щороку. Забруднене повітря може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як астма, серцево-судинні захворювання та рак. Забруднене повітря шкодить всьому живому на нашій планеті: забруднене повітря може пошкодити листя рослин, що може призвести до зниження продуктивності фотосинтезу; пошкодити дихальну систему тварин, що може призвести до захворювань і загибелі; призвести до зміни складу екосистеми, а це призведе до втрати біорізноманіття; призвести до порушення природних процесів, що  сприятиме деградації екосистем. Забруднене повітря також може призвести до зниження продуктивності праці, зростання витрат на охорону здоров’я та зниження цінності нерухомості.

Кожен з нас може зробити свій внесок у боротьбу із забрудненням повітря. Навіть невеликі зміни можуть мати значний вплив, якщо їх робити разом. Ми надаємо п’ять основних порад для запобігання забрудненню атмосферного повітря.

Офіс ООН створив веб-інтерактивну гру для кожного. У вас є можливість дослідити прості дії, які допоможуть на шляху до чистого повітря. Гра доступна за посиланням.

Не забудь переглянути наш відео-ролик та слідкуй за чистотою повітря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */