Житомирська політехніка впровадила звітування по ЦСР: як це допоможе університету і суспільству

Shares

Продовжуємо тиждень екологічної інформації. Сьогодні ми познайомимо вас з 17 Цілями сталого розвитку (ЦСР). З 2021 року Державний університет «Житомирська політехніка» запровадив систему звітування по ЦСР. Це важливий крок для Житомирської політехніки і це допомагає університету ставати більш відповідальним і сприяти досягненню цілей сталого розвитку всього регіону.

Державний університет «Житомирська політехніка» вперше у 2023 році увійшов до рейтингу Times Higher Education Impact Rankings! Університет увійшов до топ-801-1000 кращих ЗВО світу та посів 6-те місце серед 33 закладів вищої освіти України, що увійшли до рейтингу The Times Higher Education Impact Rankings. Головне призначення даного рейтингу полягає в тому, щоб оцінити, як найкращі університети світу досягають 17 Цілей сталого розвитку ООН, що входять до їх стратегій розвитку.

Вища освіта відіграє важливу роль у досягненні цілей сталого розвитку. Державний університет «Житомирська політехніка», в першу чергу, сприяє сталому розвитку, готуючи випускників, які мають необхідні навички і знання для вирішення глобальних проблем.

Але це ще не все…Звітування по ЦСР допомагає університету:
– підвищити прозорість і підзвітність перед суспільством;
– оцінити свій вплив на навколишнє природне середовище, суспільство і економіку регіону;
– визначити області, в яких університет може покращити свою діяльність.

Звітування по ЦСР також допомагає університету залучити нових студентів і співробітників, які цінують сталість.

На сайті університету щорічно публікуються звіти про прогрес у досягненні ЦСР та заходи щодо досягнення кожної з 17 ЦСР. Зі звітами ви можете ознайомитись за посиланням.
А ми пропонуємо Вам перевірити свою обізнаність з Цілями сталого розвитку. Мережа Глобального договору ООН в Україні запустила гру «Цілі сталого розвитку». Гру рекомендовано для працівників бізнес-компаній, викладачів університетів, студентів, які вивчають курси, пов’язані зі сталим розвитком, школярів, а також — усіх зацікавлених у цій сфері.

Переходьте за посиланням та грайте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */