Круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення ОПП «Філологія (прикладна лінгвістика)»

Shares

Для забезпечення якісної підготовки сучасних конкурентоспроможних фахівців у ЗВО випускові кафедри щорічно проводять зустрічі зацікавлених сторін навчального процесу – стейкхолдерів, серед яких є студенти, викладачі, адміністрація ЗВО та роботодавці. Круглий стіл з обговорення освітньо-професійної програми «Прикладна лінгвістика» спеціальності 035 «Філологія» відбувся в 20 червня 2023 року на кафедрі теоретичної та прикладної лінгвістики.

У зустрічі взяли участь студенти-прикладні лінгвісти усіх років навчання, професорсько-викладацький склад кафедри та бізнес-партнери кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики: Наталя Крушинська, фахівець із сертифікації відділу якості ІП «Євроголд Індестріз Лтд» та Вікторія Хромова, директор ГО «Центр молодіжних ініціатив «Джинджер». Завідувач кафедри Людмила Могельницька представила освітню програму підготовки прикладних лінгвістів та основні питання, на які учасникам навчального процесу хотілось би отримати відповіді. Серед них логічність викладання дисциплін, їхнє наповнення, необхідність уведення нових/інших навчальних курсів; можливість долучення до навчального процесу фахівців-практиків компаній-партнерів, можливість проходження практичної підготовки на базі компаній, потенційні вакансії та вимоги до них.

Роботодавці-учасники круглого столу коротко представили своі компанії, можливі посади, які могли б обіймати лінгвісти-програмісти у їхніх компаніях, а також вимоги до цих посад. Кафедра теоретичної та прикладної лінгвістики висловлює особливу вдячність своїм бізнес- артнерам за виявлений інтерес, приділений час, підтримку та критичне прочитання діючої освітньо-професійної програми та високо цінує висловлені рекомендації щодо вдосконалення навчального процесу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */