Налагодження співпраці Житомирської політехніки з компанією ТОВ “Фрінет”

Shares

Якісна підготовка студентів спеціальностей галузі 12 “Інформаційні технології” неможлива без тісної співпраці будь-якого закладу вищої освіти з компаніями-роботодавцями. Саме вимоги цієї категорії стейкхолдерів до університетських випускників є актуальними і відповідають реаліям сучасного ринку праці ІТ-фахівців.

Безумовно для студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека», 172 «Телекомунікації та радіотехніка» важливим було б ознайомлення з реальними вимогами до теоретичної та практичної підготовки мережних інженерів, інженерів з телекомунікацій, системних адміністраторів, фахівців з кібербезпеки. Саме тими вимогами, що формуються компаніями, які будуть, розвивають, експлуатують, захищають складні мережні інфраструктури та компаніями, які надають послуги широкосмугового доступу до мережі Інтернет, а також послуги телебачення, відеоспостереження, мобільного зв’язку, технічного захисту інформації, кіберзахисту тощо.

Житомирська політехніка вже декілька років активно співпрацює з провідними компаніями Інтернет-провайдерами, які ведуть бізнес у регіоні. Однією із таких компаній є компанія з ТОП-п’ятірки Інтернет-провайдерів України – компанія ТОВ «Фрінет». Представники компанії були залучені до круглих столів щодо покращення підготовки студентів, що проводилися на базі університету, брали участь в університетських фестивалях Space Tech Fest тощо. На базі компанії студенти, що навчаються за спеціальностями кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки проходили виробничу практику.

Черговим важливим кроком співпраці було забезпечення переходу на новий якісний рівень шляхом укладання договору про партнерство і співробітництво між Державним університетом «Житомирська політехніка» та ТОВ «Фрінет».

Співпраця в межах укладеного договору надає можливість студентам Житомирської політехніки ознайомитися з неоціненним досвідом фахівців компанії з побудови, експлуатації, захисту складних мережних інфраструктур. На поточний навчальний рік вже заплановано проведення ряду сумісних заходів, а саме екскурсій до компанії, семінарів з технологій, що застосовуються компанією, лекцій та практичних занять від професіоналів-практиків. Окрім того студентам надається більше можливостей щодо проходження виробничих та переддипломних практик на базі компанії, стажувань та подальшого працевлаштування на інженерних посадах у різних підрозділах компанії.

Щира подяка представникам компанії ТОВ «Фрінет» Юрію Левченку та Ярославу Кручинському за співпрацю.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */