Кейс “Виховання власних сертифікованих спеціалістів шляхом заснування ІТ Академії”

IT-Академія Ignite – навчання на реальних проектах

Shares

Кейс “Виховання власних сертифікованих спеціалістів шляхом заснування ІТ Академії”Компанія Ignite у тісній співпраці з Житомирським державним технологічним університетом створила сучасну IT-Академію “Ignite”. Слухачі першого випуску показали високі результати при завершальному тестуванні і отримали подсвідчення державного зразка за спеціальністю «Веб програмування» з курсу «Програмне забезпечення систем». Сьогодні Ignite розпочинає новий безкоштовний набір в Академію усіх охочих, в тому числі студентів ЖДТУ. Навчання почнеться одразу після сформування групи слухачів.Довідка. Перший офіс компанії Ignite Outsourcing в Україні відкрився 5 років тому. За цей час була реалізована велика кількість міжнародних проектів компанії за участі українських спеціалістів. Основна мета компанії у тому, щоб залучити до співпраці талановиту молодь, яка зможе втілювати у життя міжнародні ІТ-проекти. 

Офіційний статус програми та викладання

 За сприяння Житомирського державного технологічного універсітету IT-Академія «Ignite» отримала погодження навчальної програми і статус «курсів підвищення кваліфікації», а слухачі будуть мати змогу отримати посвідчення державного зразка. Що ж стосується викладача, то на цю посаду із лав ЖДТУ був запрошений кандидат технічних наук, доцент кафедри інформатики та комп’ютерного моделювання Морозов Андрій Васильович.Кейс “Виховання власних сертифікованих спеціалістів шляхом заснування ІТ Академії”Довідка. Морозов Андрій Васильович – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри інформатики та комп’ютерного моделювання Житомирського державного технологічного університету. Має досвід не лише у викладанні різноманітних дисциплін, але й у написанні ґрунтовних наукових робіт, створенні комп’ютерних програм, написанні навчально-методичного посібника для студентів. 

Процес навчання та перший випуск слухачів Академії «Ignite»

 IT-Академія «Ignite» була відкрита у березні минулого року на базі компанії Ignite Outsourcing, головний офіс якої знаходиться у місті Житомир. Основні події, що відбулися на відкритті – це знайомство із навчальною програмою курсу, а також із викладачем. Слухачами першого стартового набору, в основному, стали співробітники компанії Ignite Outsourcing, які виявили бажання підвищити свою кваліфікацію. Що стосується самої програми, то вона складалася із двох глобальних частин – загальної (коротка програма) та розгорнутої, що в свою чергу ділилася на теоретичні та практичні заняття. Загальна кількість годин курсу – 114. В першому півріччі слухачі мали можливість прослухати місткі лекції на наступні теми:

  • сучасне становище IT-індустрії та перспективи її розвитку,
  • цикли розробки програмного забезпечення,
  • комп’ютерне моделювання та його основні задачі,
  • сучасні комп’ютери та їх апаратна частина.

Кейс “Виховання власних сертифікованих спеціалістів шляхом заснування ІТ Академії”Також студенти курсів прослухали цікаву лекцію із логіки, яка була запланована на останнє теоретико-практичне заняття. Загалом за перший семестр слухачі Академії «Ignite» прослухали п’ять теоретичних лекцій та відвідали таку ж кількість практичних занять. Друге півріччя мало на меті більш глибоке і розгорнуте навчання слухачів:

  • теорія та практика технологій верстки (HTML, CSS);
  • теорія та практика клієнтських технологій програмування (JavaScript, jQuery);
  • теорія та практика серверних технологій програмування (PHP, MySQL, AJAX та JSON);

 Цей семестр було розпочато у вересні 2013 року. Також другий етап навчання за програмою мав час для вибору теми курсової роботи та її підготовки. Кожен слухач мав не тільки підготувати, але й презентувати свою наукову роботу перед аудиторією, що і стало завершальною крапкою у процесі вивчення курсу. 

Основні переваги навчального курсу

 Дуже важливу роль у навчанні мали не лише теоретичні, а й практичні заняття та завдання для самостійної підготовки. Заключний етап навчання супроводжувався тестуванням і висвітленням успіхів кожного із слухачів курсу. Цікавість до курсу була дуже високо оцінена аудиторією 

  1. Авторський курс був настільки «живим» і цікавим, що не залишив байдужим нікого із слухачів.
  2. Наявність не лише теоретичних лекцій, а й практичних занять, що давали можливість слухачам спробувати свої сили у програмуванні саме на заняттях.
  3. Актуальність навчальної програми, яка була складена і затверджена провідними спеціалістами з розробки програмного забезпечення Ignite.
  4. Практичні заняття будувались таким чином, що наставниками і помічниками на них були організатори компанії Ignite, а тому слухачі мали можливість повчитись у професіоналів своєї справи.

 

Перші результати Академії

 Саме у липні 2014 року відбувся перший випуск фахівців Академії «Ignite» і 12 слухачів отримали подсвідчення про підвищення кваліфікації державного зразка.Кейс “Виховання власних сертифікованих спеціалістів шляхом заснування ІТ Академії”Найкращі випускники вже отримали додаткову можливість працювати над крупними комерційними проектами у своїй компанії, використовуючи нові навички і знання.На другий етап запрошуються усі бажаючі, оскільки набір на навчальний курс буде значно розширений. Поспішайте, бо заняття розпочнуться одразу ж після того, як буде сформовано нову групу слухачів! Докладніше: http://ignitejobs.com.ua/kejs-vixovannya-vlasnix-sertifikovanix-specialistiv-shlyaxom-zasnuvannya-akademii/

4 коментарі до “IT-Академія Ignite – навчання на реальних проектах”

  1. Я студент 1-го курса.Могу ли я принять участие или курсы рассчитаны на более подготовленных людей ?

    1. Sergo, спасибо за комментарий. По моему в наше время, когда большинство знаний находятся в открытом доступе, всему можно научиться самостоятельно. Только вот почему-то не у всех получается. Приходите к нам работать http://ignitejobs.com.ua/open-positions/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */